Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 62 424 715

COVID 19 utazási információk

2020.06.30 - Görögországba történő beutazás esetén kötelezően kitöltendő online űrlap!

A Görög Kormány Közegészségügyi Hatóságának június 27-én kiadott rendelete szerint a Görögországba utazóknak, 2020. július 1-től augusztus 31-ig, legkésőbb 48 órával a várható érkezés előtt regisztrálniuk kell egy angol nyelvű online adatlap kitöltésével. Az online nyomtatványt, Passenger Locator Form (PLF) ) a következő linken érhetik el: https://travel.gov.gr/#/

A kitöltés után az utazó egy QR kódot kap, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak.
A QR kód okostelefonon vagy kinyomtatott verzióban is bemutatható.

A repülőgéppel érkezőknek minimum 48 órával az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni a nyomtatványt.
A szárazföldi vagy tengeri úton érkezőknek minimum 48 órával, de maximum 72 órával az országba érkezés előtt kell kitölteni a nyomtatványt.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy jelenleg csak az online kitöltött és érvényes QR kóddal rendelkező utasok léphetnek be Görögországba, ezért a budapesti jegykezeléskor ezt már ellenőrizni fogják.
A QR kód hiányában a járatra történő bejelentkezést a légitársaság megtagadja!

 

2020.06.18 - Most már szabad az utazás, határok nyitva!

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter facebook oldalán megjelentik szerint:

”A világjárvánnyal szembeni eredményes védekezés érdekében bevezetett rendkívüli jogrend végeztével változnak a határátlépésre vonatkozó szabályok is.
Ennek értelmében éjféltől az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, a norvég és az izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére.
Ezzel párhuzamosan a magyar állampolgárok mentesülnek a karanténba vonulás kötelezettsége alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza.”

 

2020.06.17 - További határok nyílnak meg!

A mai nappal nyolcra emlekedett azon országok száma melyekből Magyarországra történő hazaérkezést követően sem vár ránk karantén: Ausztria, Csehország, Horvátország, Németország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.
 

2020.06.12 - Magyarországra történő visszaérkezéskor sem vár ránk karantén!

A követlező országokból Magyarországra történő hazaérkezést követően sem vár ránk karantén: Ausztria, Csehország, Horvátország, Németország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.


2020.06.04 - Horvátország, határátlépést megkönnyítő formanyomtatvány

A beutazásakor - az esetleges, későbbi járványügyi kontaktkutatás elősegítése érdekében - rögzítik az úti célt, mobiltelefon számot és e-mail címet. A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében, a horvát hatóságok a Horvát Köztársaságban tartózkodni szándékozó külföldi állampolgároknak javasolják, hogy adataikat előre töltsék fel az https://entercroatia.mup.hr/ honlapon keresztül. Azon utasoknak, akik az említett honlapon adataikat előre feltöltik, a határon nem kell külön várakozniuk az adatszolgáltatás miatt. Az adatok honlapon keresztül történő feltöltését követően, az utas visszaigazoló e-mail üzenetet kap, továbbá megkapja a Horvát Közegészségügyi Szolgálat útmutatóival és javaslataival kapcsolatos információkat. A fenti honlap horvát, illetve angol nyelven érhető el, azonban várhatóan rövid időn belül más nyelveken is elérhető lesz. A fent felsorolt államok állampolgárai számára a Horvát Közegészségügyi Intézet útmutatói hamarosan több nyelven is elérhetővé válnak. 

Akik az utazást megelőzően adataikat nem töltik fel, belépéskor külön sávban kell várakozniuk az adatszolgáltatás végett.


2020.05.28 - Hová utazhatok?

Új magyar nyelvű honlap jött létre azzal a céllal, hogy aktuális információkat nyújtson Európa országainak turizmusával kapcsolatban.
A hovautazhatok.hu weboldal egy helyen, egy térkép segítségével mutatja meg, hogy magyar állampolgárok hova utazhatnak szabadon, korlátozásokkal, illetve hol várható a határzárak feloldása.

 

2020.05.27 - Hamarosan megnyílnak a határok

Napról napra enyhítenek a COVID19 vírus okozta járvány miatt bevezetett korlátozásokon.
Az EU tagjai sorra jelentik be országaik beutazási korlátozásának feloldását, egyre több ország nyitja a határait, lassan minden újra indul.
Mi már a startvonalnál..., a nyár idén sem marad el!

 

Országok melyek már konkrét dátummal jelezték a határnyitási időpontokat (negatív teszt felmutatása vagy karantén nélkül fogadják a magyar államporgásággal rendelkezőket):

Ausztria: június 05-től
Bulgária: június 15-től
Ciprus: június 20-tól
Csehország: június 05-től
Dominikai Köztársaság: július 01-től
Görögország: június 15-től a közúti forgalom részére ill. athéni repülőtér, július 01-től a görög szigetek is fogadják a turistákat
Hollandia: nem zárta le határait, szabad a beutazás
Horvátország: május 29-től
Lengyelország: június 13-tól
Maldív.szigetek: július 15-től
Málta: július 01-től
Montenegró: június 01-től
Németország: június 07-től
Olaszország: június 03-tól
Portugália: június 03-tól csak az ország szárazföldi területe, július 01-től Madeira és Azori-szigetek is nyit
Románia: június 17-től
Svédország: március 17-től
Szerbia: május 25-től
Szlovákia: június 05-től
Szlovénia: május 28-tól

Törökország: június 11-től
 

A fenti listát folyamatosan frissítjük (utolsó frisítés 2020. július 22.)!

Bízunk benne, hogy hamarosan Magyarország is csatlakozik ehhez a pozitív folyamathoz és törlik a visszaérkezéskor most még érvényben lévő 14 napos házi karantént, így elhárul az utolsó akadály is a kiutazás elől.

Május 18-tól a személyes ügyfélfogadás irodánkban újra elérhető (nyitva tartás: hétfő - péntek 09:00 - 17:00 óra), a minél gyorsabb és rugalmasabb ügyintézés érdekében javasoljuk az előre időpont egyeztetést a 06 62 424 715 vagy 06 70 310 8412-es telefonszámokon.

Felhívjuk figyelmüket, hogy mind a közúti, mind a repülővel történő utazás feltételei napról-napra, sőt akár óráról-órára változhatnak, ezért az utazás előtt kérjük feltétlenül tájékozódjon a meglátogatni kívánt ország nagykövetségén vagy konzuli oldalán.

utazás repülőtér repülés repülő bőrönd utazókA honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.

még töltünk